به گزارش روابط عمومی کنگره ملی شهدای غریب در اسارت: مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد عصر دیروز در نشست خبری برگزاری اولین کنگره شهدای در غریب استان یزد، بر اهمیت گرامیداشت یاد شهدا تاکید کرد و اظهار داشت: برگزاری این قبیل یادواره ها و بزرگداشتها برای شهدای عزیز کشورمان و یاد آوری فداکاریها و ایثارگری های آنان، جامعه را به هدف اصلی حرکت آنها سوق خواهد داد. وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جهت برگزاری این کنگره، اظهار کرد: خوشبختانه تمام عوامل برگزاری این کنگره از آزادگان عزیز هستند و بنیاد شهید و امور ایثارگران تنها خدمتگذاری به این برنامه را با افتخار برعهده دارد.
حجت الاسلام زارع در ادامه گرامیداشت یاد و خاطره شهدا را بحثی ارزشمند و تاثیرگذار خواند و با بیان این که اجر و ثواب این شهدا را خداوند متعال ادا خواهد کرد، ابراز امیدواری کرد که ملالتهای دوران اسارت آزادگان و شهدای در غربت در قالب این برنامهها به نسل جدید جامعه انتقال داده شود. این مسئول با اشاره به شناسایی ۷۴ شهید غریب در اسارت در استان یزد، گفت: تعدادی از این شهدا در دوران دفاع مقدس به اسارت در آمدند که برخی از آنها به دلیل شکنجه ها و زخم های دوران اسارت به شهادت رسیدند و برخی نیز پس از اسارت و تحمل سالها رنج و درد شهید شدند.
وی افزود: البته برخی از این شهدا افرادی ایرانیالاصل بودند که توسط حزب بعث در کشور عراق به شهادت رسیدند و تعدادی نیز توسط گروهک معاند کومله به شهادت رسیدند. زارع از برگزاری این کنگره در شامگاه شنبه بیستم مردادماه همزمان با شهادت حضرت رقیه (س) که خود شهیده دراسارت هستند و هفته بازگشت آزادکان به وطن، خبر داد. «حسین حیدری» از آزادگان استان و دبیر ستاد استانی شهدای در غربت یزد نیز در این نشست با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، شهدای در غربت را در شمار سر افراز ترین شهدای جنگ تحمیلی خواند. آزادگان عزیز کشورمان هیچگاه کابوس شکنجهها و ملالتهای دوران اسارت را از یاد نخواهند برد.
وی از مادران و پدران و همسران و فرزندان این عزیزان شهید قدردانی و اذعان کرد هر چند دیر است ولی آزادگان عزیز کشورمان هیچگاه کابوس شکنجهها و ملالتهای دوران اسارت را از یاد نخواهند برد و همواره یاد شهدای عزیزمان در غربت را گرامی میداریم. حیدری با اشاره به تشکیل دبیرخانه کنگره شهدای غریب استان، گفت: دبیرخانه کنگره شامل ۵ کمیته است که مسئولان تمام این کمیتهها از آزادگان استان هستند و تاکنون بالغ بر ۱۰۰ جلسه در رابطه با برگزاری این گنگره در استان تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۸۳۰ نفر شهید غریب در سراسر کشورمان شناسایی شده که پرونده ۱۰۳۵ نفر تاکنون تکمیل شده است و از این تعداد ۷۴ نفر مروبط به استان یزد هستند. دبیر استانی اجلاسیه افزود: ۳۳ نفر از این شهدا را شهید شده به دست گروهک معاند کومله در سال ۱۳۶۲ پس از تحمل شکنجههای خواند و گفت: این کنگره شنبه شب ۲۰ مردادماه بعد از نماز مغرب و عشا در محل پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی یزد با حضور خانواده شهدای آزاده و خانواده آزادگان متوفی و ۶۸۴ نفر از آزادگان استان و مسئولان و مردم شهید پرور یزد برگزار خواهد شد.
وی به برگزاری اجلاسیه فرعی این کنگره در روز چهارم مردادماه به میزبانی اردکان اشاره و از جمله اهداف برگزاری این کنگره را عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در جبران کم کاری سالهای گذشته در مورد این شهدای عزیز، زنده نگه داشتن یاد و خاطره این شهدا و معرفی آنها به عنوان الگوهای صبر و مقاومت، تجلیل از خانواده این شهدا، کمک و تسهیل به گرد آوری مسائل و مشکلات خانواده این شهدا و آزادگان ذکر کرد.
حیدری در پایان نیز از همکاری استاندار به عنوان رئیس ستاد استانی کنگره و مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان به عنوان جانشین رئیس ستاد و سایر دستگاه هایی که در برگزاری این رویداد همکاری داشتند، قدردانی کرد.