خانه > اخبار و ستاد استانی : شیوه‌ نامه اعطای جایزه ملی روایت شهدای غریب چهارمحال و بختیاری

شیوه‌ نامه اعطای جایزه ملی روایت شهدای غریب چهارمحال و بختیاری

Untitled 3794

به گزارش روابط‌ عمومی کنگره ملی شهدای غریب در اسارت: ۱۸ بهمن ماه نشست هم اندیشی تدوین شیوه‌ نامه اعطای جایزه ملی روایت غریب به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال وبختیاری برگزار شد.  مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این جایزه همسو با کنگره ملی شهدای غریب کشور و به منظور معرفی این شهدا به جامعه به اشکال مختلف و با برش‌های استانی در دستور کار قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه موضوع شهدای غریب و روایتگری در این باره به عنوان بخشی از تاریخ شفاهی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و باید برای ثبت و ضبط این تاریخ، اقدامات موثری شکل گیرد، تصریح کرد: تدوین جایزه ملی روایت و خاطره می‌تواند در شکل‌دهی این مسیر کمک کار شده و فضایی متفاوت از نظر ارزش‌های ادبی را نیز در این حیطه ایجاد کند. احمدی یادآور شد: دبیرخانه این جایزه ملی با تفاهم نامه‌ای سه جانبه میان فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و بنیاد شهید و امور ایثارگران در چهارمحال و بختیاری فعال  شده است و مراحل تدوین شیوه‌ نامه جایزه نیز در دست بررسی است.

وی افزود: قرار بود این جایزه در ابتدا به صورت سالیانه در نظر گرفته شود که با توجه برخی الزامات، جایزه ملی روایت و خاطره شهدای غریب به شکل دوسالانه و دائمی طرح‌ ریزی خواهد شد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برخی امور مربوط به نحوه برگزاری جایزه دوسالانه روایت و خاطره شهدای غریب با اعلام آمادگی دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی به پیش رفته است، گفت: به زودی در نشستی با استاندار به عنوان رئیس ستاد اجلاسه کنگره شهدای غریب استان، موضوع فعالیت دبیرخانه این جایزه فرهنگی و ادبی و تعیین کمیته‌های اجرایی و عملی و دبیران کمیته‌ها به شکلی منسجم‌ تر بررسی می‌شود.   کارگاه‌ های روایت‌گری و تولید اثر ویژه شهدای غریب برگزار می‌شود.

دبیر استانی کنگره ملی شهدای غریب چهارمحال و بختیاری هم در این نشست با اشاره به اینکه برگزاری رویداد ملی روایت و خاطره با محوریت اسیرانی که در دوران اسارت به فیض شهادت نائل شدند، فرصتی مغتنم برای به ثمر نشستن توانمندی‌ های فرهنگی و ادبی چهارمحال و بختیاری است، گفت: روایتگری و ثبت آن به عنوان یکی از موضوعات مهم در حوزه ادبیات و تاریخ شفاهی به شمار می‌رود و برگزاری این رویداد می‌تواند فضای جدیدی را برای ارتقا شاخصه‌ های این حوزه ایجاد کند.

سید عبدالرحیم موسوی افزود: از زمان اعلام انتخاب چهارمحال و بختیاری به عنوان دبیرخانه جایزه ملی روایت و خاطره شهدای غریب، اقداماتی برای تعیین داوران، نوع فراخوان و طراحی پوستر این رویداد انجام شده است اما لازم است زمان‌ بندی اجرای این رویداد با همراهی دستگاه‌های اجرایی به شکلی دقیق‌ تر تعیین شود.  وی همچنین به هماهنگی‌ های انجام شده برای برگزاری کارگاه‌های روایتگری و تولید اثر ویژه شهدای غریب نیز اشاره و تصریح کرد:

ارائه سوژه به علاقه‌مندان برای شرکت در فراخوان جایزه ملی روایت و خاطره و برقراری ارتباط میان جامعه نویسندگان و روایان وقایع دوران اسارت از مهم‌ترین مباحث برای خلق اثر در این باره است که تلاش می‌شود با دعوت از استادان حوزه روایتگری و برقراری کارگاه‌های تولید اثر این مهم نیز به نتیجه برسد.

موسوی غنا بخشی به آثار تولیدی را از دیگر اهداف برگزاری کارگاه‌های روایتگری بیان کرد و گفت: اطلاع‌رسانی از فرآیند فعالیت‌های دبیرخانه و تولید محتوای رسانه‌ای هم از دیگر موارد قابل توجه در این رابطه به شمار می‌رود که امید است با تشکیل کمیته‌ای با حضور فعالان رسانه‌ای، روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی مرتبط با جایزه روایت و خاطره شهدای غریب و رابطان استانی ستاد کنگره ملی شهدای غریب بتوان این امر را هم به خوبی به پیش برد.

گفتنی است، در این نشست در خصوص نام‌ گذاری جایزه ملی روایت و خاطره شهدای غریب، استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و تولید محتواهای مرتبط، پرداختن به اشکال ادبی مختلف در تولید آثار و لزوم اعلام این موارد در متن فراخوان، معرفی کتاب‌های به چاپ رسیده در حوزه دفاع مقدس و شهدای اسارت به علاقه‌مندان برای شرکت در فراخوان و استمرار در برگزاری جلسات کمیته مرکزی دبیرخانه، مباحثی مطرح شد.

دیدگاهتان را بنویسید